Meer weten?

Hoe blijven we de chronische zorg in de toekomst goed organiseren? Dankzij mensen als jij: praktijkondersteuners met een drive. Daarom steken wij er enorm veel energie in om onze mensen enthousiast te houden.

We kunnen ons voorstellen dat je nog meer wilt weten over PoZoB. De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder. En je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen als je een vraag hebt. We helpen je graag.

Jouw werkplek

Jij support de huisarts. Daarom ben je op je best als je voor een langere tijd dezelfde werkplek hebt. Zo leer je de praktijk goed kennen en bouw je een vertrouwensband op met de patiënten.

Wil je graag te voet of op de fiets naar je werk? Geniet je van de stad of werk je liever in het buitengebied? Werk je liever in een grote praktijk of samen met één huisarts? Alles is bespreekbaar. We zoeken naar een werkplek die past bij jouw wensen. Samen met de huisarts overleggen we wat er mogelijk is. Die flexibiliteit is er gewoon.

Jij maakt je eigen afspraken. Loopt je agenda te vol, dan gaan we naast je zitten en denken mee over agendabeheer. Of je neemt een kijkje bij een andere praktijk en neemt de geleerde lessen mee. Zo ga je elke dag met een leeg hoofd naar huis. Dat is onze support.

Die vul je zelf in! Je plant bijvoorbeeld consulten in de ochtend. Je vraagt labwaarden op, controleert medicatie en pluist soms een dossier helemaal uit. Als het nodig is, prik je bloedsuiker en meet je de bloeddruk. Je interpreteert alle gegevens en signaleert veranderingen. Deze overleg je met de patiënt, met de huisarts, de thuiszorg of apotheker. Samen maken jullie een plan dat het beste past bij jouw patiënt.

Tussendoor neem je een korte pauze. Vervolgens heb je een blok telefonische afspraken. Je merkt dat er een patiënt is waarmee het even wat minder goed gaat. Je spreekt af om in de middag nog even te beeldbellen. Natuurlijk houd je wat ruimte over voor spoed patiënten. Vandaag had je geen huisbezoeken gepland, die staan erin voor morgen. Een ingewikkeld vraagstuk overdenk je in de middag. Daarvoor bel je met één van onze Zorg- en Innovatiespecialisten en daarna heb je overleg met de huisarts. Nog even een check van je afspraken voor morgen en dan… lekker naar huis!

Kies je voor een parttimebaan of wil je 38 uur aan de slag? Wil je de kinderen ’s ochtends eerst naar school brengen? Verandert je situatie of wil je jezelf verder ontwikkelen? Om je patiënten goed te helpen, werk je als praktijkondersteuner minimaal 16 uur. Deze uren kun je – in overleg – verdelen over meerdere dagen. Een fulltime werkweek is bij ons 38 uur.

Onze regio ligt in Zuidoost Brabant en een deel van Limburg. Denk aan de plaatsen: Sint-Oedenrode, Best, Middelbeers en Oostelbeers, Lage Mierde en Hooge Mierde richting Reusel langs de grens. Dan ga je richting Eersel, Bergeijk en kom je langs Soerendonk, Budel richting Nederweert en Weert. Van daaruit ga je weer omhoog naar Someren, Asten, Deurne en Helmond. En dan zo richting Nuenen en dan terug naar Sint-Oedenrode.

We hebben een uitgebreid eigen scholingsprogramma. Je krijgt scholingsuren om jezelf op medisch en inhoudelijk gebied te ontwikkelen. De meeste scholing wordt ontwikkeld door onze specialisten Zorg- en Innovatie. Scholing via ons eigen programma is altijd gratis. Dat kan online of bij de PoZoB-thuislocatie in Veldhoven. Wil je een externe opleiding volgen? Samen met je leidinggevende kijk je of dat past binnen jouw opleidingsbudget.

De zorg is continu in beweging, dus jouw werk ook. We houden van innovatie en denken graag na hoe de eerstelijns zorg anders en nog beter kan. Richting de toekomst zijn er meer dan genoeg ontwikkelingen. We verbreden én verdiepen. En ook onze regio biedt nieuwe uitdagingen én kansen. Zo kun jij kiezen wat het beste bij je past.

  • Wil je specialiseren, bijvoorbeeld door een opleiding tot diabetesverpleegkundige.
  • Wil je een extra taak erbij nemen, bijvoorbeeld omdat je het leuk vindt om stagiaires te begeleiden of omdat je collega’s wil helpen met ICT-systemen.
  • Of wil je juist een compleet andere richting inslaan en bijvoorbeeld als stafmedewerker aan de slag op de PoZoB-thuislocatie?

Hoe gaaf is het als je mag pionieren, evalueren en bijsturen. En natuurlijk krijg je daarbij onze support. Want jouw kennis is enorm waardevol. Omdat jij patiënten van de huisartsenpraktijk over een langere periode ondersteunt, zie je meer. Je zet in op kwaliteit: Hoe kun je samen met de huisarts en je andere collega’s de kwaliteit van zorg nog beter maken? Krijgt iedereen de juiste behandeling? Welke protocollen heb je nodig en welke niet? Hoe werk je makkelijker digitaal?

Het grootste deel van jouw kennis deel je binnen je eigen huisartsenpraktijk. Je hebt daarbij de support van de hele PoZoB-organisatie. Daarnaast deel je kennis binnen je eigen PoZoB-regioteam. En je kunt – gevraagd of ongevraagd – je kennis delen met de Zorg- en Innovatiespecialisten.

Dankzij scholingsuren blijf je jezelf ontwikkelen. Dat kan op diverse manieren, afhankelijk van jouw interesse, je ervaring én van de ontwikkelingen in je vakgebied.

De 40 specialisten Zorg- en Innovatie zijn makkelijk bereikbaar voor vragen. Zij kijken mee over vragen op hun kennisgebied, helpen bij complexe problemen, denken in oplossingen en als het nodig is sluiten ze aan bij een overleg of bijeenkomst.

Op PoZoB-net vind je alle scholingen. Daar staat het nieuws over je collega’s, over onze organisatie, jouw regio en de ontwikkelingen in zorgland. Via PoZoB-net en onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte en houd je verbinding met de hele PoZoB-organisatie.

We organiseren regelmatig gezellige live bijeenkomsten, zoals met Kerst, de zomerborrel en het tweejaarlijkse PoZoB-event met workshops.

Om gezond naar je werk te gaan, hebben we een fietsenplan en kun je altijd terecht bij onze Arbo-adviseur. Ook krijg je collectiviteitskorting op je zorgverzekering. En het is fijn om te weten dat PoZoB een stabiele, financieel gezonde organisatie is.

Iedere praktijkondersteuner van PoZoB hoort bij twee teams: het team van de huisartsenpraktijk en je eigen regioteam. Het team van de huisartsenpraktijk is soms een groter team, met meerdere huisartsen en praktijkondersteuners. Soms is het team heel klein en werk je samen met één huisarts.

Daarnaast heb je een PoZoB-regioteam met collega’s die dezelfde functie hebben en een regiomanager. Zo’n 6 keer per jaar komen jullie bij elkaar. Voor de gezelligheid en de verbinding. Om te sparren en van elkaar te leren over de dingen die je tegenkomst in je werk. En om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in je vak. Heb je tussendoor een vraag, dan weet je elkaar altijd te vinden, via app, mail, Teams of telefoon.

Iedere nieuwe collega bij PoZoB krijgt een mentor. Dat is vaak een andere praktijkondersteuner. Een collega die bij jou op de praktijk werkt of bij een praktijk in de buurt. Je mentor blijft 2 jaar aan jou verbonden. Hij of zij kijkt wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en maakt je wegwijs binnen onze organisatie. Als het nodig is, gaat je mentor letterlijk naast je zitten om te helpen, bijvoorbeeld met agendabeheer of het leren van het VIP-systeem.

Jouw leidinggevende zorgt voor je. Is er iets aan de hand, zit je niet lekker in je vel, loopt het contact met de huisarts stroef of heb je het idee dat je uren niet kloppen met je werkzaamheden? Dan krijg je alle support van je leidinggevende.

Natuurlijk krijgen nieuwe medewerkers een introductiedag. In kleine groepjes leer je PoZoB kennen. Je maakt kennis met een aantal collega’s op de PoZoB-thuislocatie. Ziet hoe PoZoB-net werkt en natuurlijk ontmoet je je mentor.